About the author : fotografi@mail.dk

Kan det betale sig for mig at hyre en professionel fotograf?
Koster det mig penge eller tjener jeg penge på det?
 
Idag har alle et kamera ved hånden i form af deres mobiltelefon. Der kan trykkes på delete, hvis man ikke er glad for det billede, man tog og så kan man prøve igen. Nogle gange bliver det ok, andre gange ikke ok. Ikke desto mindre føler nogen, at de faktisk KAN få noget fornuftigt ud af det, hvis de har et måske lidt bedre kamera. De tror, det er kameraet, der kan levere magien. Så de føler sig kvalificerede, og er ikke klar over, hvor lidt viden, de har om emnet.
 
Du har måske hørt Einsteins udtalelse om, at han opdagede, at jo mere han vidste, jo mindre vidste han.
 
Forskellen fra mobiltelefonen og en professionel fotograf er ikke kun udstyret til tusindvis af kroner – det er ISÆR evnen til at finde vinkler, lys og at kunne SE motivet i sin bedste form – og de tekniske evner til at producere fotografier, der kan sælge og er spot on på din branding.
Der er flere processer i fotografering – blandt dem er forberedelse/research, selve fotograferingen, redigering, altså selve efterbehandlingen af de digitale filer – og de udgør tilsammen dit færdige fotografi.
 
Fotografi er et håndværk. Ikke noget, man trækker i en automat.
 
Ville du f.eks. lade din nabo klippe dit hår, bare fordi hun havde købt en “fin” saks og hendes onkel var glad for den klipning, hun gav ham? Eller ville du helst ha’ din frisør?
 
Så ja, du får hvad du betaler for. 
 
Og dét du betaler for er: tid, ekspertise, teknisk udstyr og evnen til at kunne skabe lige præcis dét, du skal bruge.
 
En fotograf, der har brugt år på at dygtiggøre sig, som kan sparre med dig og gøre din forretning bedre. 
 
Og er det dét værd – at alt det hårde arbejde, du har lagt i din forretning skal vises på en halvforkølet måde? Hvornår sætter du selv kvalitetskrav til din forretning? Og hvornår vælger du selv at gøre forretning med nogen, der ser lidt halvnussede og uprofessionelle ud? Og ikke mindst – har du lyst til at betale premium for deres varer? Hvorfor skal andre så gøre det i din forretning?
 
Når du hyrer en professionel fotograf sparer du tid, energi og slipper for bekymringer, fordi du har en samarbejdspartner, du kan regne med leverer det produkt, du har bedt om. Opgaven bliver løst hurtigere. Fotografierne er meget bedre. 
 
I det lange løb kan du generere flere penge med fotografier, der kommunikerer din historie, end hvad det koster dig at få dem produceret.
 
Værdien af et godt fotografi er højere end kostprisen på det.
 
Så i korte træk:
 
  • Du får ensartethed – en professionel fotograf ved, hvordan du får de bedste fotografier
  • Du får præcision – en professionel fotograf kan SE de rigtige motiver, så du kan kommunikere dit indhold, som du ønsker
  • Du får godt samarbejde – en professionel fotograf er passioneret omkring sit arbejde – så du får engagement og kreativitet.
  • Du får et brand, der er flere penge værd – det betyder, at du kan tjene flere penge
 
Det rigtige spørgsmål at stille er: hvor mange penge kan det koste dig IKKE at hyre en professionel fotograf?

Relaterede billeder:

Relaterede billeder: